Tagtik

Vervelend herfstweer blijft nog even duren

Vrijdagvoormiddag is het wisselend tot zwaarbewolkt met een toenemende kans op buien. In de namiddag worden de buien talrijker en intenser waarbij een lokaal onweer mogelijk is. We halen maxima van 15 of 16 graden in de Ardennen tot 20 of lokaal 21 graden in het centrum. De wind is meestal matig uit het noordwesten. Dat meldt het KMI.

Vrijdagavond is het vaak droog met brede opklaringen. In de tweede helft van de nacht neemt de bewolking toe vanaf het westen. Het blijft grotendeels droog met vooral in de Ardennen kans op vorming van nevel, mist en/of lage wolken, maar ook elders kan dit op een lokale schaal gevormd worden. De minima liggen tussen 8 en 15 graden. De wind is eerst zwak tot matig uit het noordwesten, maar wordt zwak uit veranderlijke en later zuidelijke richtingen.

Zaterdag is het eerst vrijwel droog met zeer plaatselijk wat lichte regen en 's ochtends eventueel opklaringen. De bewolking neemt echter snel toe en na de middag gaat het regenen vanaf het westen. 's Avonds en 's nachts vallen er soms stevige buien met kans op onweer. De maxima klimmen niet hoger dan 15 tot 20 graden bij een matige zuiden- tot zuidwestenwind.

Zondag is het vaak zwaarbewolkt met regen of buien, eventueel met enkele donderslagen. In de loop van de namiddag wordt het over het westen en het zuidwesten mogelijk droger met soms opklaringen. Het is opnieuw zeer koel met maar maxima van 12 tot 18 graden. Bovendien waait er een matige tot vrij krachtige en aan zee soms een krachtige wind uit noordwest tot west.

Maandag wisselen zon en wolken elkaar af. Tussendoor verwachten we nog enkele buitjes, maar het blijft toch vaak droog. Bij maxima van 15 tot 20 graden wordt het iets zachter. Er waait een matige en aan de kust soms een vrij krachtige wind uit west tot noordwest.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren