Tagtik

Temperaturen stijgen opnieuw richting 30 graden in België

Woensdag is het wisselend bewolkt met lokaal mooie zonnige perioden. In het centrum en het oosten is er doorgaans meer bewolking en vallen er enkele geïsoleerde buien, eventueel met onweer. Aan zee krijgt men opnieuw volop zon. De maxima schommelen van 21 graden in de Hoge Venen en aan zee tot 26 graden in de Kempen. De wind wordt zwak tot matig uit noord tot noordoost. Dat meldt het KMI.

Woensdagavond en -nacht blijft het in het noordwesten droog met opklaringen. Elders kunnen er zich nog buien ontwikkelen met ten zuiden van Samber en Maas kans op onweer. Tegen het eind van de nacht is er hier en daar opnieuw lage bewolking mogelijk. De minima zullen over het algemeen tussen 13 en 17 graden schommelen bij een zwakke tot matige noordoostenwind.

Donderdagochtend is er eerst kans op lokale lage wolken. Overdag wisselen opklaringen af met wolkenvelden waaruit enkele lokale buien vallen . De kans op buien, eventueel met onweerachtig karakter, is het grootst over het zuidoosten van het land. Over het westen blijft het wellicht overwegend droog. De maxima schommelen van 22 à 23 graden in de Hoge Venen en aan zee tot 24 à 26 graden elders. Er waait een zwakke tot matige noordoostenwind. In de Ardennen is de wind eerder zwak en veranderlijk.

Vrijdag verwachten we brede opklaringen en wolken. Op het einde van de dag neemt de bewolking vanaf het westen toe en vrijdagavond en -nacht is er een toenemende kans op buien, mogelijk met (stevig) onweer. Het wordt warm bij maxima van 25 graden in de Hoge Venen tot 29 of 30 graden in de Kempen. De zwakke tot matige oostenwind draait naar het zuidoosten.

Zaterdag is het wisselend tot plaatselijk soms zwaarbewolkt met in de loop van de dag meer opklaringen. Er vallen over het noorden nog enkele lokale buien, maar het blijft vaak ook droog. We halen maxima  van 24 graden aan zee tot plaatselijk 28 of 29 graden in het centrum. Er waait een matige wind uit west tot zuidwest.

Zondag is er eerst kans op ochtendgrijs. Daarna wisselen zon en enkele wolkenvelden elkaar af. De kans op een bui is klein. De maxima veranderen maar weinig en schommelen tussen 23 en 29 graden. Het wordt zeer rustig met een zwakke en veranderlijke wind.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren