Tagtik

Stilaan beter weer op komst

Dinsdag is het wisselend bewolkt en kan er in de loop van de dag een lokaal buitje vallen. In de late namiddag en tegen vanavond wordt het vanaf het westen zwaarbewolkt met lichte regen. De maxima liggen tussen 15 en 20 graden. De wind waait matig en aan zee soms vrij krachtig uit het westen tot zuidwesten met rukwinden van 40 of 50 km/u. Dat meldt het KMI.

Dinsdagavond en -nacht is het zwaarbewolkt met regen, op meerdere plaatsen langdurige regen. In het tweede deel van de nacht wordt het in het noordelijke deel van het land droog met aanvankelijk brede opklaringen maar later in het binnenland vorming van laaghangende bewolking. De minima liggen tussen 11 en 16 graden bij een zwakke tot matige westenwind.

Woensdag is het eerst nog zwaarbewolkt en regenachtig ten zuiden van Samber en Maas. Elders start de dag droog met op vele plaatsen laaghangende bewolking. In de loop van de dag wordt overal zonnig met in het binnenland nog stapelwolken. In het uiterste zuidoosten kan dat nog tot een enkele buitje leiden. De maxima schommelen tussen 17 graden in de Hoge Venen en 21 à 22 graden in het centrum van het land. De wind is eerst zwak en wordt later matig uit west tot noordwest.

Donderdag is het rustig, droog en zonnig met hier en daar wat stapelwolken in de loop van de dag. Het wordt ook warmer met maxima van van 20 tot 25 graden. De wind is zwak tot matig uit oost tot noordoost.

Vrijdag wordt het vrij warm met maxima tussen 23 en 27 graden. Vanaf het westen neemt de bewolking geleidelijk aan toe op nadering van een zwakke storing met tijdelijk kans op wat lichte regen of een bui. 

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren