Tagtik

Regenachtige zondag, wisselvallige start van de week

Zondag wordt het zwaarbewolkt en winderig met nog steeds regen of buien, eventueel met enkele donderslagen. Er kan nog bijkomend 5 tot 10 l/m² vallen en over de Ardennen nog meer. In de loop van de namiddag verschijnen er over het zuidwesten enkele opklaringen met daar nog enkel kans op een bui. Het is fris voor de tijd van het jaar met maar maxima van 12 of 13 graden in de Oostkantons tot 17 of 18 graden in het zuidwesten. De noordwestenwind waait vrij krachtig tot soms krachtig met pieken van 60 tot 70 km/u. Aan zee is de wind krachtig tot zeer krachtig met windstoten van 70 tot lokaal 90 km/u. Dat meldt het KMI.

Zondagavond en volgende nacht wordt het geleidelijk droger vanaf het zuidwesten. Over het noordoosten kan het echter nog regenen tot in de loop van de nacht. De minima schommelen van 8 of 9 graden op de Ardense hoogten tot 14 of 15 graden aan zee. De noordwestenwind waait matig en aan de kust soms nog vrij krachtig.

Maandag wisselen zon en wolken elkaar af met tussendoor nog enkele buitjes. Aan zee is er 's ochtends ook een buitje mogelijk, later wordt het daar zonnig. De maxima liggen tussen 15 graden in de Hoge Ardennen en 20 graden in het centrum. Er waait een matige wind uit west tot noordwest.

Dinsdag wordt het wisselend tot zwaarbewolkt met tussendoor kans op wat regen of een buitje. Het is nog steeds koel bij maxima van 16 graden in de Hoge Ardennen tot 20 à 21 graden in het centrum van het land. De zuidwestenwind waait matig en aan zee geleidelijk vrij krachtig.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren