Tagtik

Opnieuw heerlijk warm en droog

Zaterdag wordt het overwegend zonnig. Over het zuidoosten kunnen er enkele stapelwolken ontstaan. De maxima liggen tussen 22 graden aan de kust en 27 of 28 graden in het centrum. De wind is meestal zwak en veranderlijk. Aan de kust ontstaat er stilaan een noordwestelijke zeebries die eerst matig en later zwak is. Dat meldt het KMI.

Zaterdagavond en -nacht blijft het helder of lichtbewolkt. De minima schommelen tussen 10 en 17 graden bij een zwakke wind uit veranderlijke en op het einde van de nacht uit oostelijke tot zuidoostelijke richtingen. Op de Ardense hoogten wordt de wind matig.

Zondag is het zonnig en warm tot zeer warm met maxima van 25 graden in de Hoge Ardennen tot 30 of 31 graden in Laag- en Midden-België. Op het einde van de dag neemt de hoge en middelhoge bewolking vanaf het westen toe. Zondagnacht bereikt een zwakke storing ons land. Er waait een zwakke tot matige zuidenwind.

Maandagochtend valt er mogelijk wat lokale lichte regen in het noorden en het oosten. In de loop van de dag wordt het overal droog en wisselend bewolkt. Het wordt minder warm met maxima tussen 20 en 24 graden. Er waait een matige en aan zee soms een vrij krachtige wind uit west tot noordwest.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren