Tagtik

Nog tot einde van de week code geel voor hitte

De criteria van een hittegolf (ten minste 5 opeenvolgende zomerse dagen met maxima gelijk aan of boven 25 graden waarvan minstens 3 tropische dagen met maxima gelijk aan of boven 30 graden) zijn bereikt in Laag- en Midden-België (uitgezonderd de kust). Tot minstens het einde van de week verwachten we maxima boven 25 graden, waardoor we in code geel blijven.

Woensdag wordt het opnieuw zonnig met in de namiddag soms enkele stapelwolken. De maxima liggen tussen 21 graden in de Hoge Ardennen en 28 in het westen. De wind waait in de voormiddag meestal zwak en in de namiddag matig uit het noordoosten. Aan zee steekt na de middag een zeebries op. Dat meldt het KMI.

Woensdagavond en -nacht wordt het lichtbewolkt tot helder bij minima tussen 9 en 15 graden. De wind neemt af tot zwak en komt uit oostelijke richtingen.

Donderdag begint de dag met veel zon. In de namiddag ontwikkelen er zich in het binnenland stapelwolken maar het blijft droog. De maxima liggen tussen 20 graden in de Ardennen en 26 of 27 graden op de meeste andere plaatsen. De wind is eerst zwak en later overwegend matig uit noordoostelijke richtingen. Aan zee steekt na de middag een zeebries op uit noordnoordoost.

Ook vrijdag vormen zich in de loop van de dag enkele onschuldige stapelwolken in het binnenland maar is er over het algemeen veel zon. De maxima schommelen van 22 graden op het strand tot zo'n 27 graden in het centrum van het land. In het binnenland is de wind zwak tot matig uit veranderlijke of noordelijke richtingen. Aan zee is de wind overwegend matig uit noord tot noordoost.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren