Tagtik

Kwakkelweer met iets hogere temperaturen

Maandagochtend verwachten we over het oosten en het noordoosten eerst vrij veel wolken met een lokale bui. Daarna wisselen overal zon en wolken elkaar af met in de loop van de dag enkele lokale buitjes. Op vele plaatsen blijft het echter droog. Het is nog steeds koel voor de tijd van het jaar met maxima van 15 graden in de Hoge Venen tot 19 à 20 graden in het centrum. Er waait een matige en aan zee soms een vrij krachtige wind uit west tot noordwest. Dat meldt het KMI.

Maandagavond is het wisselend bewolkt met nog enkele lokale buitjes. Volgende nacht is de kans op een bui klein en wordt het licht- tot halfbewolkt. Later tijdens de nacht ontstaan er plaatselijke lage wolken. De minima schommelen van 6 tot 10 graden in Hoog-België, rond 12 graden in het centrum tot 15 graden aan zee. De wind is matig en later in de Ardennen meestal zwak uit west, krimpend naar zuidwest. Aan zee waait er een matige westnoordwestenwind.

Dinsdag wisselen eerst opklaringen en wolken elkaar af, maar vanaf het westen neemt de bewolking toe. In de loop van de dag vergroot vervolgens de kans op wat lichte regen bij tussenpozen. De maxima klimmen nog steeds niet hoger dan tussen 15 en 20 graden. Er waait een matige wind uit west tot zuidwest met pieken tot 50 km/u. Aan zee wordt de wind geleidelijk vrij krachtig of mogelijk krachtig met windstoten tot 60 km/u.

Woensdag is het eerst gedeeltelijk bewolkt met soms wat lichte regen. In de loop van de dag wordt het zonniger. De maxima schommelen tussen 17 graden in de Hoge Venen en 21 of 22 graden in de meeste andere streken. Er waait een zwakke tot matige westenwind.

Donderdag verloopt rustig en droog met wolken en opklaringen die breder worden in de loop van de dag. Het is warmer bij maxima tussen 20 en 25 graden. De wind is zwak uit veranderlijke richtingen.

Vrijdag wordt het vrij warm met maxima tussen 23 en 27 graden. Vanaf het westen neemt de bewolking geleidelijk aan toe met kans op wat regen of enkele buien. Er waait een overwegend matige zuidwestenwind.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren