Tagtik

Grillig herfstweer deze week

Donderdag is er veel bewolking met buien, die lokaal nog pittig kunnen zijn, met kans op onweer en rukwinden tussen 50 en 70 km/h. Tegen de middag wordt het tijdelijk droger in het westen en het centrum van het land, maar deze namiddag trekken nieuwe buien (nu minder intens) vanaf de Noordzee over het land. De maxima liggen rond 14 graden in de Hoge Venen, rond 17 of 18 graden aan zee en rond 19 of 20 graden in de andere streken. De wind waait eerst op veel plaatsen nog vrij krachtig uit zuidwest. Later wordt hij matig uit west tot noordwest. In de Ardennen wordt hij zwak tot matig uit zuidwest tot west. Aan zee waait de wind vrij krachtig of krachtig uit noordwest, geleidelijk afnemend tot matig. Dat meldt het KMI.

Donderdagavond en aan het begin van de nacht vallen er vooral ten zuiden van Samber en Maas nog enkele laatste buien. Elders is het zo goed als droog met wolkenvelden en brede opklaringen. Later tijdens de nacht is er kans op vorming van lage wolken in de Ardennen. De minima liggen tussen 10 en 16 graden. De wind waait eerst nog matig uit noordwest en wordt later overwegend zwak uit overwegend westelijke richtingen.

Vrijdag begint de dag met ochtendgrijs in de Ardennen, terwijl er op de meeste andere plaatsen mooie opklaringen zijn. Geleidelijk komen er buien tot ontwikkeling, die lokaal vrij fel kunnen worden met veel neerslag en kans op onweer. De maxima liggen tussen 15 graden in de Hoge Venen en 20 graden in het binnenland. De wind is eerst zwak uit zuidwest tot west en wordt later matig uit noordwest.

Zaterdag wordt het zwaarbewolkt tot betrokken met regen tijdens een groot deel van de dag. Lokaal kan er veel neerslag vallen. Het wordt fris met maxima tussen 13 graden in de Ardennen en 17 of 18 graden elders. De wind waait matig tot vrij krachtig uit het zuidwesten tot zuiden.

Zondag is het eerst zwaarbewolkt met regen of buien, maar in de loop van de namiddag wordt het droger vanaf het westen met brede opklaringen. Ten zuiden van Samber en Maas blijven er wellicht nog buien vallen tot de avond. De maxima liggen opnieuw laag, tussen 12 en 16 graden in de Ardennen en van 16 tot 18 graden elders. De wind waait matig tot vrij krachtig uit het noordwesten.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren