Tagtik

Eindelijk opnieuw zomerweer, maar hevige buien liggen op de loer

Vrijdagvoormiddag is het overwegend zonnig. In de loop van de namiddag neemt de hoge en middelhoge bewolking toe en naar de avond toe stijgt de kans op enkele buien. Het is nog steeds vrij warm met maxima van 22 graden aan zee tot 27 graden in het centrum van het land. De wind wordt zwak tot matig uit west tot zuidwest. Dat meldt het KMI. Vrijdagnacht is het vaak zwaarbewolkt met enkele buien. De minima liggen tussen 14 en 18 graden bij een zwakke tot matige zuidwestenwind.

Zaterdagvoormiddag is het zwaarbewolkt met regen- en onweersbuien van het centrum tot het oosten van het land. In het westen van het land is het waarschijnlijk al droog met opklaringen. Geleidelijk wordt het ook droog in het centrum en later ook in het oosten van het land en verschijnen er meer en meer opklaringen. De maxima schommelen tussen 19 graden in de Ardennen en 23 graden in het centrum van het land. De wind waait matig, aan zee later soms vrij krachtig, uit zuidzuidwest en ruimt naar west tot zuidwest.

Zondag wisselen opklaringen en stapelwolken elkaar af waaruit eventueel een plaatselijke bui kan vallen. De maxima schommelen rond 22 graden in het centrum. De wind is matig uit zuidwestelijke richtingen.

Maandag is het wisselend bewolkt met kans op een lokale buien. De maxima schommelen tussen 22 en 25 graden. 
Ook dinsdag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Er is een kleine kans op een lokaal buitje maar op de meeste plaatsen blijft het droog. De maxima schommelen rond 23 à 24 graden in het centrum.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren