Tagtik

Een regenbui is niet uitgesloten

Donderdagochtend is het eerst grijs ten zuiden van Samber en Maas met lage wolken, nevel of mist. De lage wolken boven Hoog-België breiden zich ook uit naar het centrum. Het ochtendgrijs lost geleidelijk op en nadien wordt het wisselend bewolkt. In de Ardennen en in Belgisch Lotharingen is er opnieuw kans op enkele onweersbuien. Over de noordelijke landshelft blijft het droog. We halen maxima van 21 of 22 graden langs de Nederlandse grens tot 24 of lokaal 25 graden nabij de Franse grens. De wind is zwak tot matig uit oost tot noordoost. Dat meldt het KMI.

Donderdagavond breiden de opklaringen zich verder uit. In vele streken blijft het droog, maar over het oosten kunnen er nog tijdelijk enkele buien vallen. Vannacht is het overal droog met opnieuw vorming van lage wolkenvelden en nevel of plaatselijke mist in de Ardennen. De minima schommelen tussen 14 en 17 graden bij een zwakke oostelijke wind.

Vrijdag start, vooral in de Ardennen, met lokaal ochtendgrijs. In de loop van de dag wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af. Op het einde van de namiddag neemt de bewolking vanaf het westen toe. 's Avonds en 's nachts is er kans op onweersbuien, vooral dan in de westelijke helft van het land. De maxima liggen tussen 24 en 28 graden. De zwakke tot matige oostenwind draait naar het zuidoosten.

Zaterdag trekt een neerslagzone over en zijn er vooral in de voormiddag veel wolkenvelden met regen en plaatselijke buien. In de namiddag wordt het vanaf het westen opnieuw vrij zonnig. We halen maxima van 22 tot 27 graden. De wind waait eerst meestal matig uit zuidwest tot west en wordt nadien zwak uit veranderlijke richtingen.

Zondag is er, vooral in het reliëf, eerst lokaal ochtendgrijs. Al snel wordt het overal vrij zonnig met soms enkele wolkenvelden waar zeer lokaal een bui uit kan vallen. De maxima liggen tussen 22 en 27 graden. Er staat een zwakke wind uit veranderlijke richtingen.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Tagtik)

Ook dit kan u interesseren