Tagtik

Buien trekken over ons land dit weekend

Zaterdagochtend is het aan zee wisselend tot zwaarbewolkt met buien en kans op onweer. Elders begint de dag vrij zonnig. De buien spreiden zich vrij snel uit over het noordwesten van ons land (grotendeels ten westen van de Schelde). Elders neemt de bewolking toe, maar blijft het nog meestal droog. Deze namiddag bereiken de buien dan ook het noorden van het land. Ook elders kan er dan een buitje ontstaan. De maxima liggen tussen 18 en 21 graden. De wind waait matig, en aan zee soms vrij krachtig, uit zuidwest. Dat meldt het KMI.

Zaterdagavond en -nacht blijft het wisselend bewolkt met verspreid in het land buien, maar deze zouden geleidelijk toch in aantal moeten afnemen. De minima liggen tussen 10 graden in de Hoge Venen en 15 graden aan zee. De matige zuidwestenwind wordt zwak en krimpt naar zuid of wordt veranderlijk. Aan zee blijft de wind matig uit zuid tot zuidwest.

Zondag wordt het wisselend bewolkt met buien, lokaal met een donderklap. De maxima liggen tussen 15 en 20 graden. De zwakke tot matige wind uit zuid tot zuidwest wordt matig uit westzuidwest of west.

Maandag wisselen opklaringen af met stapelwolken en enkele buien. 's Ochtends wordt in de Ardennen het zicht tijdelijk beperkt door ochtendgrijs. De maxima liggen tussen 15 en 20 graden. De wind wordt matig uit noordwest.

Na het optrekken van het eventuele ochtendgrijs, krijgen we dinsdag afwisselend opklaringen en wolkenvelden. Er is kleine kans op een bui, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. De maxima liggen tussen 16 en 21 graden, bij een zwakke tot matige zuidwestenwind.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren