Tagtik

Blijft het heerlijk zomeren?

Maandag wordt het, na het oplossen van het plaatselijke ochtendgrijs, opnieuw zonnig met in de namiddag de vorming van wat stapelwolken, vooral dan over het westen van het land en in de Ardennen. De maxima zijn hoger dan wat normaal is voor de tijd van het jaar en liggen tussen 22 graden aan zee en 29 graden in het uiterste zuiden van het land. De wind zwakke en veranderlijke wind waait later uit het westen tot noordwesten en wordt aan zee dan matig. Dat meldt het KMI.

Maandagavond klaart het uit met later geleidelijk wat meer hoge wolkensluiers. Aan het einde van de nacht vormt er zich hier en daar opnieuw wat nevel, mist of lage bewolking. De minima liggen tussen 12 of 13 graden in de Hoge Venen en 17 graden in de grote steden en Belgisch Lotharingen en dit bij een zwakke variabele wind.

Dinsdag is het zonnig met wat lokaal ochtendgrijs. In de loop van de dag kunnen er links of rechts wat velden van middelhoge en hoge bewolking opduiken. De maxima liggen rond 21 graden aan zee, rond 25 of 26 graden in het centrum en rond 27 graden in het uiterste zuiden van het land. De wind is zwak uit zuidwest, in de loop van de dag ruimend naar noordwest tot noord.

Na het optrekken van het eventuele ochtendgrijs (vooral aan zee), wordt het woensdag opnieuw zonnig met in de loop van de dag mogelijk wat onschuldige wolkenvelden. Aan zee blijft de temperatuur beperkt tot rond 22 graden. In het binnenland klimt het kwik naar waarden tussen 24 en 27 graden. De wind waait zwak uit veranderlijke of oostelijke richtingen. Aan zee wordt hij in de loop van de namiddag matig uit noord tot noordoost.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren