Tagtik

Blijft dit zomerse weer duren?

Zondagvoormiddag wordt het overwegend zonnig. Na de middag ontwikkelen er zich stapelwolken maar het blijft overwegend droog. De maxima liggen rond 22 graden aan zee en tussen 24 en 27 graden in het binnenland. De wind is meestal zwak en veranderlijk. Aan zee waait de wind eerst zwak uit zuidwest, ruimend naar noordwest in de namiddag en toenemend naar matig. Dat meldt het KMI.

Zondagavond en -nacht is het licht bewolkt tot helder. Tegen het einde van de nacht kan hier en daar lage bewolking of mist ontstaan. De minima liggen meestal tussen 12 en 18 graden. De wind is zwak uit veranderlijke richting of later vooral uit west tot noord.

Maandagochtend is er lokaal wat nevel of een mistbank mogelijk. Daarna wordt het zonnig. In de namiddag kunnen er vooral over het reliëf wat stapelwolken verschijnen. In het binnenland liggen de maxima tussen 24 graden in het centrum en 28 graden in het uiterste zuiden van het land. In de kuststrook blijft het kwik tussen 21 en 24 graden door de ontwikkeling van een zeebries. Elders waait de wind zwak uit veranderlijke richting.

Na het optrekken van het eventuele ochtendgrijs, krijgen we dinsdag vrij zonnig weer. De maxima liggen tussen 21 graden aan de kust en 27 graden in Belgisch-Lotharingen. In het centrum bereikt het kwik 25 à 26 graden. De wind is zwak uit veranderlijke richting. Aan zee is de wind meestal matig; hij ruimt er in de loop van de dag van zuidwest naar noordwest.

Ook woensdag is het vrij zonnig. In de namiddag kan er uit de stapelwolken een lokale bui vallen, vooral in de Ardennen. De maxima liggen tussen 22 en 27 graden. De wind is zwak en veranderlijk. Aan zee is de wind meestal matig uit west tot noordwest.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren