Tagtik

Belg massaal naar relatietherapeut na zomervakantie

Voor heel wat koppels is de zomervakantie een stevige beproeving. Aangezien ze doorheen het hele jaar ook hun eigen leventje kunnen leven en mogelijke problemen in hun relatie gewoon uit de weg kunnen gaan, kan samen met hun partner op vakantie vertrekken mogelijke breekpunten plots pijnlijk duidelijk aan de oppervlakte brengen. 

Op vakantie is er eindelijk tijd voor rust en ontspanning, voor heel wat koppels 24/7 heerlijk samen genieten. Eindelijk even geen druk, stress, werk, hobby's, smartphone, alles dat ons vaak in de ban houdt. Maar plots moeten we ook onze emoties onder ogen komen want we nemen even echt de tijd om te voelen wat we voelen. Tijd om opnieuw met elkaar te verbinden, of net heel veel discussies te hebben?

De vakantie kan voor sommige koppels een uitdaging zijn en zelfs voor zware ruzies zorgen. In de drukte kunnen we bepaalde signalen van elkaar immers gemakkelijker missen of bewust negeren, maar een weekje of langer enkel met elkaar tijd doorbrengen zonder werk zorgt ervoor dat alle maskers afvallen. Helaas besluiten heel wat koppels er dan ook voor om aan het einde van hun vakantie hun relatie te beëindigen. Maar niet iedereen geeft zomaar op. Zo schrijft Het Nieuwsblad dat heel wat Belgen in september naar de relatietherapeut trekken.

'Back to reality'
“Bijna simultaan met die geherintroduceerde routine, regent het nieuwe afspraken bij relatietherapeuten. September, oktober en november zijn altijd drukke maanden in de praktijk. Het is een bekend fenomeen: wanneer het leven na de zomervakantie weer op gang komt, hebben koppels weer zin, tijd en geld om hun relatieproblemen aan te pakken met de hulp van een professional. Januari, wanneer de feestdagen achter de rug zijn, veroorzaakt trouwens ook zo’n piek”, stelt relatie-experte Vanessa Muyldermans in Het Nieuwsblad.

(Skwadra by Tagtik/Source: Nieuwsblad/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren