Tagtik

Agentschap Wegen en Verkeer raadt aan thuis te blijven

Woensdagochtend trekt een actieve storing over het land met smeltende sneeuw of sneeuw. In Vlaanderen kan er 0 tot 5 cm sneeuw vallen en tot 10 cm in Hoog-België. In de loop van de voormiddag schuift er zachtere lucht van uit het zuiden over ons land en gaat de neerslag geleidelijk over in regen. Het KMI waarschuwt daarom met code oranje voor gladheid.

Files door gladde wegen
Gladde wegen zorgen woensdagvoormiddag voor heel wat files in België. Het Agentschap Wegen en Verkeer raadt aan om thuis te blijven. Er zijn onder meer vertragingen op de snelwegen A19, E403 en de E17 in de regio Ieper/Kortrijk. Er is tevens veel fileleed op de autosnelweg E17, de ring rond Kortrijk (R8) en invalswegen zoals aan de Menenpoort. De sneeuw zorgt ook voor verkeershinder op de E314 ter hoogte van Tielt-Winge.

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) raadt aan om thuis te blijven en reizen uit te stellen als dat kan. Wie toch de weg op moet gaan, moet voorzichtig rijden door afstand te houden en de snelheid te matigen.

Noodnummer 1722
Naar aanleiding van het slechte weer en de vele verwachte neerslag heeft de FOD Binnenlandse Zaken dinsdagavond tijdelijk het noodnummer 1722 geactiveerd. Wie bij storm- en/of waterschade bijstand van de brandweer nodig heeft, kan een aanvraag indienen via het e-loket www.1722.be of bellen naar het nummer 1722. Het gaat daarbij enkel om situaties die niet levensbedreigend zijn. 

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren