Tagtik

Ze gaan surfen... en krijgen een kogel in hun hoofd!

Jake en Callum Robinson, twee Australische broers, en de Amerikaan Jack Carter verdwenen op 27 april in Mexico. In de nacht van zondag op maandag maakte het Mexicaanse parket bekend dat de lichamen van deze drie surfers waren geïdentificeerd.

De lichamen van de vermisten werden gevonden met “een gat in het hoofd, veroorzaakt door een vuurwapenprojectiel”, meldt aanklager Maria Elena Andrade. De meest plausibele piste van de onderzoekers ter plaatse is die van een poging tot autodiefstal die uitmondde in een tragedie. De pick-uptruck van de drie toeristen werd ook uitgebrand teruggevonden naast hun lichamen.

De drie slachtoffers werden gevonden in Santo Tomas, een paar kilometer van Ensenada (een stad in het noordwesten van Mexico), “in een regio van Mexico die wordt gekenmerkt door het geweld van drugskartels”, geeft 7sur7 aan.

Volgens de Mexicaanse justitie zijn drie verdachten opgepakt en aangehouden. Eén van hen stond bekend om drugshandel, diefstal en geweld. “De andere twee personen werden gearresteerd vanwege hun vermoedelijke deelname en wegens het bezit van methamfetamines.” De aanklacht werd verhoogd tot ‘moord met verzwarende omstandigheden’.

De stranden van Baja California (Mexicaanse staat) zijn erg populair bij Amerikanen, die de nabijheid van de grens met de Verenigde Staten waarderen. De regio, hoewel toeristisch, staat bekend om zijn drugskartels, waardoor het geweld er alleen maar toeneemt.

(FVDV and AsD for Tagtik/Source: 7sur7/Illustration: Unsplash)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren