Tagtik

Handeltje in lijken ontdekt: 1200 euro per stuk

In het Spaanse Valencia zijn 4 personen gearresteerd op verdenking van het vervalsen van documenten om lichamen uit ziekenhuizen en woonzorgcentra te halen en ze te verkopen aan medische scholen.

De eigenaars en twee werknemers van een begrafenisonderneming in Valencia worden beschuldigd van fraude en het vervalsen van documenten. In plaats van lichamen te cremeren, verkochten ze die aan medische faculteiten.



Het onderzoek begon begin 2023 nadat politieagenten erachter kwamen dat het lichaam van een overledene op een onregelmatige manier uit het mortuarium van een ziekenhuis was gehaald. De begrafenisondernemer werd opgespoord en het onderzoek wees uit dat het lichaam verhandeld was.

Maar daar bleef het niet bij. De onderzoekers ontdekten ook dat er onregelmatigheden waren bij de crematie van lichamen die aan de wetenschap gedoneerd hadden moeten worden. Zodra de universiteiten klaar zijn met hun onderzoek op de lichamen, zijn ze wettelijk verplicht om ze te laten cremeren. De begrafenisondernemers kwamen nog eens langs om voor de crematie te zorgen… en een nieuwe factuur in te dienen.



(Fausto with FM /Source: El Periodico /Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren