Tagtik

Absolute gruwel: zijn slachtoffer stikte, werd uiteengereten en vervolgens gekookt

Philippe Schneider (68) verscheen vorige week voor de rechtbank om zijn vrijlating te vragen na een jaar in voorlopige hechtenis te hebben gezeten voor de moord op Georges Meichler. Deze weerzinwekkende zaakt overtreft elk scenario van een horrorfilm.

Philippe Schneider werd in februari 2023 samen met twee andere mensen van zijn vrijheid beroofd in het onderzoek naar de moord op een zestigjarige man. Iets meer dan een jaar geleden ging Philippe Schneider naar het huis van het slachtoffer in het Franse Brasc (Aveyron), in de veronderstelling dat hij een drugsdealer was, met de bedoeling geld van hem te stelen.

Nadat hij Georges Meichler had vastgebonden en gekneveld, doorzocht hij het huis, voordat hij zich realiseerde dat zijn slachtoffer door de prop in zijn mond was gestikt.

De volgende dag keerde Schneider, een voormalige slager, terug naar de plaats van zijn misdaad om het lijk in stukken te hakken. Later kookte hij de met bleekwater doordrenkte menselijke resten op een stuk land, waarbij hij groenten en kruiden toevoegde om de geur te verdoezelen.

De laatste overblijfselen werden vervolgens in de grond verspreid, waarbij Schneider beweerde aldus een boeddhistisch geïnspireerde praktijk te hebben gerespecteerd, gericht op het vergemakkelijken van een mogelijke reïncarnatie van het slachtoffer.

Philippe Schneider uitte afgelopen vrijdag tijdens de zitting voor de rechter zijn spijt. De onderzoeksrechter moet nu de verschillende versies van de twee andere verdachten vergelijken om de gebeurtenissen op te helderen.

De aanklager benadrukt dat het niet terugvinden van het lichaam de zaak zeker bemoeilijkt. Tevens lijkt het gerecht voorlopig volledig afhankelijk van de valse en evoluerende verklaringen van de verdachte. De uitspraak van de rechter wordt op 5 februari verwacht.

(Tagtik/Source: le Midi Libre/Illustration picture : Rodion Kutsaiev via Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren