Tagtik

Zo maak je van barbecueën met kinderen een plezier

Op een zomerse avond een gezellige barbecue organiseren met de familie, de buren, de vrienden … het kan zo gezellig zijn. Maar vergeet er zeker de kinderen niet bij te betrekken! Ook zij kunnen een handje toesteken en er een feestje van maken.

Voorbereiding
Kinderen kunnen de nodige keukenmaterialen klaarleggen. Ook emmers vullen ‘voor het geval dat’ is een leuke en belangrijke taak voor hen.
Laat hen zelf kiezen wat ze als vlees of bijgerecht willen. Ze kunnen de groentjes zoals komkommer en tomaat in schijfjes snijden en in kommetjes doen. Kinderen verkiezen aparte groentjes boven een salade met dressing.

Vraag kinderen om de tafel leuk aan te kleden: bijvoorbeeld met leuke servetten en/of een speciaal ‘inkleurtafellaken’. Je kan hen ook een tafel enkel voor kinderen laten klaarzetten en aankleden.

Maak afspraken voor de veiligheid!
-laat kinderen met krijt een cirkel tekenen op twee meter rond de barbecue. Of baken met touw een cirkel af. In die zone mogen de kinderen dan niet komen
-kinderen mogen niet fietsen, stoeien of met de bal gooien in de buurt van het vuur

Zorg voor groenten bij de bbq
Het is soms wel een strijd om kinderen voldoende groenten te laten eten. Eten op een stokje is heel leuk. Maak daarom eens spiesjes met bv. wortel, courgette, zoete aardappel …
Of laat hen figuurtjes maken met reepjes rode, gele en groene paprika.

Vergeet zeker de marshmallows niet bij het dessert. Mmm op een spies met aardbeien.

(Skwadra by Tagtik/Source: Stay Inspired/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren