Tagtik

Spelen met je hond is van levensbelang

Honden zijn dieren die nood hebben aan menselijk contact. Dus moet je zeker tijd maken als je een hond als huisdier in huis neemt.

Verstop het eten
Honden zijn roofdieren en gaan graag op zoek naar hun eten. Dit moet je stimuleren. Zo kunnen ze hun natuurlijk gedrag tonen. In de winkel vind je allerlei attributen om brokjes of snoepjes te verstoppen.
Maar met heel simpele dingen kan je zelf iets maken om eten in te verstoppen. Zo kan je bijvoorbeeld een wc-rolletje gebruiken en de twee uiteinden dichtmaken. Maak er dan een raampje in en verstop er de brokjes in. Je hond moet dan het rolletje bewegen om de brokken er te laten uitvallen. Je kan ook de brokken verstoppen in huis of op het gras; dan moet je hond zijn neus gebruiken om het eten te vinden. En dat doet een hond nu eenmaal graag.

Geduld tijdens het wandelen
Op wandel worden honden uitgedaagd door de geuren die ze tegenkomen. Trek je hond dus niet telkens vooruit wanneer hij aan het snuffelen is. Geef hem de tijd om de geuren op te snuiven.
Zo is een lantaarnpaal met geuren van andere honden de sociale media voor de hond.

Speel en geef aandacht
Als je een hond in huis neemt, moet je er zeker tijd voor nemen. Chris Dusauchoit op radio2: “Als je geen tijd hebt voor een hond, neem die dan niet in huis. Je moet samen spelen. Want een hond beloon je ook door hem aandacht te geven. Samen spelen schept een veel sterkere band dan gewoon eten in een kom gooien of hem een snoepje te geven.”
Probeer dus zelf te ontdekken wat hem prikkelt, stimuleert of wat hij leuk vindt. Zo leer je het gedrag van je hond kennen.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren