Tagtik

Werd meisje (10) geslagen en opgesloten door lerares in Belgische school?

De moeder van een meisje van tien heeft klacht ingediend bij de politie tegen een lerares van een Nederlandstalige school in het Brusselse Sint-Gillis. Op 23 juni zou de bewuste lerares het kind geslagen en opgesloten hebben in een lokaal in de Balderschool in Sint-Gillis.

Volgens de versie van de moeder zou het hele incident begonnen zijn toen het 10-jarige meisje een vriendin per ongeluk een vinger in haar oog had gestoken. Samen stapten ze naar de leerkracht. Die lerares zou haar vervolgens opgepakt hebben en zei dat ze “moest stoppen met zich zo te gedragen”. De leerkracht zou vervolgens het klaslokaal op slot hebben gedaan en het kind op de rug en schouders hebben geslagen, terwijl ze haar ook beledigde. Het meisje zou in paniek uit het raam om hulp geschreeuwd hebben waarna buurtbewoners de politie hebben gebeld. De leerkracht zou ook aan het haar van het meisje hebben getrokken zodat ze niet meer door het raam zou hangen. Volgens het slachtoffertje gooide de leerkracht haar vervolgens letterlijk door de klas. Twee leerkrachten slaagden er volgens La Capitale uiteindelijk in de deur van de klas te openen en het meisje te bevrijden.

Het kind werd onderzocht door een dokter na de feiten. Die stelde bloeduitstortingen en schaafwonden vast. Het meisje had tevens pijn ter hoogte van het sleutelbeen en de linkerarm.

(Skwadra by Tagtik/Source: La Capitale/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren