Tagtik

Poetin activeert zijn cyberspionnen in Duitsland

Het Duitse leger onderzoekt het vermeende afluisteren van een gesprek van verschillende hoge luchtmachtofficieren, dat gisteren door de Russische media openbaar werd gemaakt, en maakt zich steeds meer zorgen dat dit niet het enige geval zou kunnen zijn.

"De Militaire Beschermingsdienst (BAMAD) heeft alle noodzakelijke maatregelen genomen", zegt een woordvoerder van het Ministerie van Defensie tegen de online media T-online. Volgens bronnen uit het weekblad Spiegel werd het ministerie gealarmeerd door de mogelijkheid dat het opgenomen gesprek echt is en dat er andere taps zijn geweest van interne gesprekken binnen de Duitse strijdkrachten.

De Russische publieke omroep RT (voorheen "Rusland Today") heeft vrijdag een audio-opname van 30 minuten vrijgegeven waarin de Duitse luchtmachtchef Ingo Gerhartz met verschillende hoge officieren spreekt over de mogelijkheid om Taurus-raketten aan Oekraïne te leveren.

Ze bespraken met name de technische opties voor het vernietigen van de Kertsj-brug, die het Krim-schiereiland met het continent verbindt, of de Russische wapendepots met dit wapentuig, terwijl ze erkenden dat er geen groen licht is voor de levering.

De publicatie van dit gesprek komt op een bijzonder gevoelig moment voor de regering van bondskanselier Olaf Scholz, die deze week voor controverse zorgde door te zeggen dat Berlijn Oekraïne geen Taurus-raket kan bezorgen, anders dreigt het een directe speler in het conflict te worden.

(Tagtik/Source: Der Spiegel/Photo: Pixabay)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren