Tagtik

Dit beeld houdt Poetin 's nachts wakker

Eén bepaald beeld kan de Russische president maar niet uit zijn hoofd krijgen. Hij ligt er 's nachts zelfs wakker van, aldus de Franse pers met een kwinkslag. 

Het gaat om een zwart-witfoto van Emmanuel Macron in volledige sportoutfit, in gevechtshouding en met bokshandschoenen aan. Er werd geen kunstmatige intelligentie gebruikt voor dit opvallende kiekje: de Franse president poseerde wel degelijk voor deze modieuze strijdersfoto.

Onderarmen en biceps geactiveerd, uitpuilende spieren, vastberaden blik: Emmanuel Macron zou de trend van het moment volgen op het gebied van communicatie. Dit alles om de kracht van zijn staat te tonen. Een metafoor die echter tot veel spot heeft geleid op social media. Maar ondanks de golf van gelach, zou de prent wel eens raak kunnen schieten. Er wordt zelfs gezegd dat Poetin sinds de publicatie van de foto last heeft van nachtelijke angstaanvallen. "Hij zou trillen, bijna een zenuwinzinking krijgen" en hij zou zelfs overwegen "om zich in Siberië te gaan verstoppen om naar Mireille Mathieu te gaan luisteren. In Frankrijk weten we hoe we moeten ontmoedigen", meldt Le Figaro met een stevige dosis ironie.

Olivier Véran, voormalig minister van Volksgezondheid en voormalig regeringswoordvoerder, voormalig premier Edouard Philippe en ook Manuel Valls: boksen is onder Franse politici de favoriete sport. Volgens politiek communicatie-expert Philippe Moreau-Chevrolet is boksen een “gewelddadige sport, maar met regels, zoals de politiek. Het is ook een zeer theatraal beeld, zoals vaak het geval is bij Emmanuel Macron, van de held die het lijden verslaat.”

(SR and AsD for Tagtik/Source: Le Figaro - L’Orient-Le Jour/Illustration: Pixabay)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren