Tagtik

Breekpunt bereikt: Moskou zal Baltische landen sanctioneren

Maria Zakharova, een woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken, zei dat Moskou overweegt economische en doorvoersancties op te leggen aan Letland, Litouwen en Estland als reactie op hun ‘vijandige acties’.

Volgens haar zal de Russische Federatie vooral maatregelen nemen op het gebied van economie en transit. Mevrouw Zakharova benadrukte dat “als gevolg van de vijandige acties van de Baltische hoofdsteden – Vilnius, Riga en Tallinn – alle interstatelijke, interdepartementale, regionale en sectorale banden met Rusland zijn verbroken.”

Ze gaf ook aan dat Moskou diplomatieke maatregelen zou blijven gebruiken om de Baltische staten te beïnvloeden, maar vond het verbreken van de diplomatieke betrekkingen met deze staten 'onwenselijk'.

“Het einde van de diplomatieke missies in deze situatie zou betekenen dat burgers van ons land die in de Baltische staten wonen en honderdduizenden landgenoten alleen zullen komen te staan tegenover de willekeur van de politie”, voegde mevrouw Zakharova eraan toe.

(SR and FM for Tagtik/Source: X/Photo: Vitolda Klein for Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren