Tagtik

Verstappen: “Het was prachtig“

Max Verstappen had een geweldige tijd op het circuit van Suzuka. Hij pakte zijn vierde opeenvolgende poleposition – de 36e uit zijn carrière – en start voor teamgenoot Sergio Perez en Lando Norris (McLaren).

Max Verstappen: “Het was close met “Checo” (Sergio Perez, slechts 66 duizendsten achter). Dit circuit is lastig. Het vraagt heel veel van de banden. Als je bij de start te hard pusht, heb je aan het eind van de ronde vooraan niets meer. Dit is niet makkelijk met zoveel lastige, snelle bochten op schurend asfalt.“

“Het is een heel dunne lijn die de coureur moet volgen en perfect onder controle moet hebben. Daarna is met een bijna lege tank voluit gaan op dit circuit een geweldig gevoel, vooral in de snelle bochten. De kersenbloesembomen stonden ook in bloei, wat prachtig was. Ik ben blij met de lange stints die ik in de derde vrije training heb gereden, ook al waren ze niet zo goed als ik had gehoopt.”

“Ik ben op mijn hoede voor Ferrari. Ik kan niet kijken in hun garage, maar ze lijken erg competitief. We hebben de set-up van de auto voor de kwalificatie veranderd om die te verbeteren. Het is nog te vroeg om te zeggen of onze nieuwe functies verbeteringen opleveren. Maar ik zou zeggen dat het wel goed gaat.”

(Fréderic Ferret/L’Équipe via Tagtik/Pic:L'Equipe.)

Ook dit kan u interesseren