Tagtik

Nog maar keer een demonstratie van Verstappen

In een race die werd gekenmerkt door twee inventies van de safety car pakte Verstappen zondag zijn eerste overwinning in de GP van China, voor Norris en Perez.

Max Verstappen voegde een 30e GP toe aan zijn lijst van overwinningen. De drievoudig wereldkampioen, de onbetwiste leider van het seizoen 2024, won zondag voor het eerst in zijn carrière in China. Na een goed beheerde start vanaf poleposition kon de Red Bull-piloot zich snel losmaken van de concurrentie. Hij gaf de leiding de eerste paar ronden uit handen na zijn pitstop, maar klom snel weer op en haalde zowel Norris als Leclerc in, die bezig waren met een schimmige strategie.

Hij had geen last van de twee neutralisaties van de race door de safety car. Niemand waagde het zelfs om hem aan te vallen tijdens de twee herstarts. Het was een succesvol weekend voor Verstappen, die de dag ervoor al de sprintrace had gewonnen. Alleen de snelste ronde ontging hem, want Fernando Alonso, 7e in zijn Aston Martin, pakte die prijs. Achter de ongenaakbare Nederlander wist Lando Norris zijn McLaren naar de tweede plaats te rijden. Teleurgesteld in de sprintrace (6e) nadat hij te wijd ging bij de start, maakte de Britse coureur het zondag goed met zijn tweede podium van het seizoen. Hij zette een zeer solide tempo neer en beheerde zijn banden goed om te profiteren van de safety car en door één stop minder te maken dan Perez, die derde werd. Hoewel hij Verstappen niet kon bedreigen, werd hij ook niet onder druk gezet door de Mexicaanse coureur. De Ferrari’s van Charles Leclerc en Carlos Sainz, ook met een eenstopstrategie, maakten de top 5 compleet.

De race van Lewis Hamilton begon vanaf de 18e plek op de grid. De Brit startte op zachte banden, won niets bij de start en verloor zelfs een positie in de eerste ronde. Hij klaagde bij zijn team dat zijn auto te langzaam was en niet in staat was om de Alpine van Esteban Ocon in te halen. De twee interventies van de safety car stelden hem echter in staat om een mooie comeback in de punten te maken: hij eindigde op de 9e plaats, vooral profiterend van het uitvallen van Valtteri Bottas (Kick Sauber) met motorpech en het incident tussen Daniel Ricciardo (Racing Bulls) en Lance Stroll (Aston Martin).

(Redactie/L’Équipe via Tagtik/Pic : L'Equipe)

Ook dit kan u interesseren