Tagtik

Veroordeelde verkrachter doet enkelband af om naar Limburgs muziekfestival te gaan

De 36-jarige Ladislas uit Antwerpen werd eind 2023 veroordeeld voor verkrachting. De flamboyante horecabaas kreeg daarvoor een celstraf van vier jaar, waarvan drie jaar met uitstel. De man mocht zijn straf thuis uitzitten met een enkelband. 

Maar afgelopen weekend zou hij zijn enkelband hebben afgedaan en vervolgens om de poot van zijn Engelse buldog hebben bevestigd met tape in een poging om de autoriteiten te bedotten. De veroordeelde verkrachter, die tevens ook al voor fraude werd veroordeeld, wilde immers naar een festival gaan in Limburg, en daarvoor deed hij zijn enkelband af. 

Het Vlaams Centrum voor Elektronisch Toezicht had echter snel door dat er iets niet klopte en waarschuwde meteen de Antwerpse politie. Die ging naar de woning van de man, en die bleek niet thuis te zijn. Hij bevond zich immers op Extrema Outdoor, een driedaags dancefestival in Houthalen-Helchteren. Dat blijkt uit foto's en filmpjes die de man zelf op social media plaatste.

De man gaf zichzelf volgens het parket van Antwerpen maandag zelf aan, na het festival, en werd opgesloten in de gevangenis van Haren.

(FVDV for Tagtik/Source: Het Nieuwsblad - GVA/Illustration picture: Unsplash)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren