Tagtik

Toeriste verdwijnt op mysterieuze wijze in centrum Madrid

De Spaanse politie is op zoek naar Ana Knezevich. Deze Amerikaanse verdween begin deze maand uit het appartement waar ze verbleef in Madrid.

De 40-jarige Amerikaanse, oorspronkelijk afkomstig uit Colombia, werd op 5 februari als vermist opgegeven nadat ze niet kwam opdagen in het station van Madrid waar ze toen met een vriendin had afgesproken.

Er zijn meerdere elementen die de verdwijning van de Amerikaanse bijzonder onrustwekkend maken. Zo bleek iemand vlak rond de tijd van de verdwijning de camera’s bij het flatgebouw van de vrouw zwart te hebben gespoten. En Ana stuurde zelf heel rare berichtjes naar vrienden. Vrienden van Ana vertelden aan Amerikaanse media dat ze voor het laatst Whatsapp-berichtjes van haar kregen op 3 februari, de dag nadat ze vermist raakte.

“Ik heb iemand geweldig ontmoet!”, zou ze onder meer geschreven hebben naar haar vrienden. “Hij heeft een zomerhuis op zo’n twee uur van Madrid. We gaan er nu naartoe en ik ga er een paar dagen spenderen. Het signaal is er slecht. Ik bel je als ik terug ben.” In een ander bericht staat dat de onbekende man haar eerder die dag op straat had aangesproken. Ana heeft het over “een geweldige klik”. “Iets dat ik nog nooit heb meegemaakt.” De vrienden vermoeden dat Ana de berichten niet zelf heeft geschreven aangezien het taalgebruik in de berichten niet het hare is. Ook switchte de schrijver van de berichten voortdurend tussen Engels en Spaans, en dat deed Ana nooit. Intussen staat de telefoon van Ana uit.

Er werd sindsdien niets meer vernomen van de Amerikaanse. Sindsdien zijn in de hele Spaanse hoofdstad posters te zien met het gezicht van de goedlachse tengere vrouw met lange bruine haren en bruine ogen. Volgens Amerikaanse bronnen zou de vrouw uit Florida in een vechtscheiding zitten.

(Tagtik/Source: CNN - NBC/Picture: SOS Desaparecidos)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren