Tagtik

Nederlanders gooien Belg (53) in water en laten hem verdrinken

In 2022 werd tijdens de Gentse Feesten het levenloze lichaam van een man aangetroffen in het water aan de Lousbergkaai in Gent.

Een passant verwittigde de hulpdiensten nog, maar de persoon kon niet meer gered worden. Zijn levenloze lichaam werd uit het water gehaald. Het slachtoffer was een 53-jarige man. 

Het parket meldt dat de man in het water werd geduwd. Uit camerabeelden en een ooggetuigenverslag blijkt dat er die zondagochtend drie mannen uit de richting van de Gentse Feesten kwamen. Op de brug aan het begin van de Kasteellaan namen twee van hen de derde man vast, en duwden ze het slachtoffer als ‘grap’ in het water. Het 53-jarige slachtoffer, die op de terugweg was van de Gentse Feesten, kon echter niet zwemmen en verdronk.

De politie kon de daders identificeren. Het gaat om twee Nederlanders van 24 en 26. De ene zou de man in het water hebben gegooid, terwijl de andere gewoon toekeek en niet ingreep. 

Het Nederlandse tweetal werd in januari door de raadkamer doorverwezen naar de rechtbank wegens schuldig hulpverzuim, opzettelijke slagen en verwondingen met de dood tot gevolg en onopzettelijke doding.

Maar de familie van het slachtoffer wil nu dat de twee Nederlanders die betrokken waren bij zijn dood alsnog voor een assisenjury terechtstaan voor doodslag. Daarom tekenden zij beroep aan. De kamer van inbeschuldigingstelling (KI) in Gent zal zich donderdag daardoor nogmaals moeten buigen over het dossier.

(FVDV for Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Pixabay)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren