Tagtik

Geen Legoland in Charleroi: "Waalse regering heeft zich laten rollen"

Wallonië werd vrijdag opgeschrikt door het bericht dat de groep Merlin Entertainments afziet van het bouwen van een Legoland in Charleroi.

De groep had plannen gemaakt om op de voormalige terreinen van Caterpillar in Gosselies een attractiepark te bouwen, zo groot als de Efteling, waar zo'n 1000 mensen aan de slag hadden gekund. De groep verandert echter van strategie en concentreert zich op de verbetering van de bestaande parken en de bouw van drie parken in China.

Paul Magnette, burgemeester van Charleroi, had er eerder nochtans alle vertrouwen in: "Als de grote bazen op mondiaal en op Europees vlak naar Brussel komen om aan te kondigen dat ze een Legoland gaan bouwen in Charleroi, dan is de beslissing duidelijk al genomen", had Magnette eerder verklaard.

In augustus 2022 had de top van Merlin Entertainments, het Waalse Gewest en de federale regering een niet-bindend protocol ondertekend over de samenwerking voor de bouw van het attractiepark. Dat akkoord hebben de bazen van Merlin nu ingetrokken.

"De Waalse regering heeft zich nog maar een keer laten bedotten door een multinational en het zijn de inwoners van Charleroi die er de prijs voor betalen", aldus Germain Mugemangango, fractieleider van de PTB in het Waalse parlement.

(Fausto by Tagtik/Source: RTBF/Picture: Nik on Unsplash)

Fausto

Fausto

Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren