Tagtik

"Op een nacht werd ik wakker en lag de regisseur op mij in bed"

Frankrijk beleeft zijn #MeToo al enkele maanden in de filmwereld. Judith Godrèche heeft zojuist een klacht ingediend tegen regisseur Benoit Jacquot wegens gewelddadige verkrachting van een minderjarige. En een andere actrice heeft zojuist getuigd over het misbruik dat ze heeft ondergaan.

Christine Citti is een Franse actrice bekend van haar rol in de serie 'Eloïse Rome'. Ze heeft zojuist met Mediapart gesproken over de verkrachtingen en aanrandingen die ze heeft ondergaan.

Haar getuigenis is bijzonder verontrustend en aangrijpend: “Vanaf de eerste film waaraan ik deelnam, werd ik geconfronteerd met het probleem van de seksuele aanvallen”, zegt Christine Citti. "Het was een kleine rol, ik was 18 jaar oud. Tijdens het filmen forceerde de regisseur de deur van mijn kamer en verkrachtte me. Ik dacht dat het mijn schuld was en ik vertelde het aan niemand. De volgende dag vertrok ik met de trein." 

Christine Citti vertelt ook over een verkrachting terwijl ze slaappillen slikte: "Op een avond werd ik wakker: de regisseur lag in mijn bed en probeerde me te penetreren. Ik was in shock. Ik was doodsbang. Ik liet hem doen."

De actrice was ook getuige van ongepast gedrag van Gérard Depardieu toen ze met hem speelde in de film 'When I Was a Singer' van Xavier Giannoli uit 2006. Maar ze durfde nooit een klacht in te dienen tegen wie dan ook, acteur of regisseur. "Het is nooit bij me opgekomen", betreurt ze. "In ieder geval zouden de mensen me niet geloofd hebben. Mensen kunnen me vertellen dat ik mijn carrière wil herlanceren, maar daar ben ik absoluut niet mee bezig."

(Tagtik/Source: Mediapart/Picture: Georges Biard - licensed under Creative Common CC BY-SA 3.0.)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren