Tagtik

Hij verdween tijdens een wandeling een jaar eerder en duikt plots opnieuw op!

Het gaat hier om een mysterieuze verdwijning die plaatsvond in South Deerfield in de Amerikaanse staat Massachusetts in 1978. Een man ging er alleen op pad om te langlaufen, verdween en kwam pas 15 maanden later terug.

In februari 1978, terwijl er sneeuw viel op South Deerfield en de natuur bedekt was onder een wit tapijt, begon Steven Kubacki, een jongeman van 24, aan een prachtige langlauftocht aan de oevers van het bevroren Lake Michigan. Meer dan een jaar later dook hij opnieuw op, honderden kilometers verderop. Hij werd wakker uit een mist van vijftien maanden, in een veld, gekleed in gloednieuwe kleren en gladgeschoren. Naast hem zijn rugzak (ook gloednieuw); paar sneakers, boek van de filosoof Confucius en een kaart van San Francisco in de zakken. Maar wat gebeurde er tijdens deze wel heel bijzondere langlauftocht?

De man herinnert zich vrijwel niets: “Het laatste wat ik me herinner is dat ik op een avond bij Lake Michigan mijn ski’s uittrok, recht over het ijs liep en dat ik het koud had.”

Onderzoekers concludeerden destijds dat het een verdrinking was. Na de verdwijning van de jonge Amerikaan hadden ze talloze zoekacties uitgevoerd en voetafdrukken gevonden die enkele meters over het oppervlak van het meer voortschreden, waarna ze plotseling stopten.

Een paranormale interventie, geheugenverlies, ontvoering, een verzonnen verhaal... 45 jaar later blijft het mysterie nog steeds onopgelost.

(Tagtik/Source: Acast - Victoria Charlton - Ufology-paranormal/Illustration picture: Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren