Tagtik

Auto en passagiers opgeslokt door zinkgat (VIDEO)

Woensdag om 5 uur 's ochtends ontwaakte de stad Napels (Italië) in paniek. Op de Via Morghen in Vomero was immers plots een gigantisch zinkgat ontstaan, dat auto's en bomen verzwolg.

Twee passagiers die de hele nacht hadden gefeest, getuigen over het hallucinante moment waarop de wagen waarin ze zaten plots opgeslokt werd door de straat: “Het is een wonder dat we nog leven, het had veel, veel erger kunnen aflopen.” De twee jongeren konden inderdaad op tijd worden gered door soldaten die in de regio aanwezig zijn als onderdeel van Operatie Strade Sicure (verkeersveiligheid). Zo meldt RTL info. Dankzij het snelle reactievermogen van het leger zijn de passagiers ontsnapt aan veel erger.

In totaal werden bij deze plotse instorting twee auto's en een boom opgeslokt door het zinkgat. Bij het incident stortte ook een riool in, waardoor een watertoevoerleiding scheurde. Bij het spectaculaire tafereel ontstonden talloze waterlekken, waardoor appartementen en terrassen onder water kwamen te staan.

De oorzaken van de ineenstorting zijn tot op de dag van vandaag onbekend. Het Openbaar Ministerie van Napels heeft een onderzoek geopend.

(Tagtik/Source: RTL info/Illustration: Unsplash)

 

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren