Tagtik

Walvis slokt twee kajakkers op (VIDEO)

Julie McSorley bekent dat ze een belangrijk lesje geleerd heeft. Ze kwam tijdens het kajakken samen met een vriendin immers terecht in de mond van een bultrugwalvis. En dat was misschien wel hun eigen fout.

We moeten als mensen een walvis zijn ruimte gunnen en genoeg afstand bewaren. Dat zegt de Amerikaanse nadat ze de vreselijkste seconden van haar leven in de mond van een walvis doorbracht.

Julie McSorley en Liz Cottriel waren op een maandagochtend samen aan het kajakken in de San Luis Obispo-baai in California. Het duo hield halt om enkele bultrugwalvissen te observeren terwijl ze zich aan het voeden waren met zilvervissen. Eén van de walvissen verraste hen echter langs onderen en deed hun kajak kantelen waardoor ze in het water terechtkwamen. 

Op video's en foto's die door andere kajakkers gemaakt werden, is te zien hoe een walvis de kajak en de twee dames heel even in zijn grote mond neemt, en hen vervolgens opnieuw uitspuwt. Ze kunnen het gelukkig navertellen.

De dames benadrukken dat het echt geen goed idee is om zo dicht bij walvissen te komen in het gebied waar ze zich voeden. Lesje geleerd!

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren