Tagtik

Verwoestende overstromingen zullen de aarde treffen: NASA kondigt het ergste aan

Volgens een nieuw NASA-onderzoek, uitgevoerd in samenwerking met de Universiteit van Hawaï, zou een oscilatie in de baan van de maan verschrikkelijke gevolgen kunnen hebben over de hele wereld. Dat zou vervolgens NASA kunnen leiden tot nooit eerder geziene, verwoestende overstromingen.

Een trilling of oscillatie is een periodiek herhaalde omkering van de bewegingsrichting. Een trilling wordt vaak veroorzaakt door de verstoring van een stabiele evenwichtssituatie. 

Hoewel er een verandering in de baan van de maan wordt aangekondigd, zou het jaar 2030 catastrofaal kunnen zijn voor de wereldbevolking en vooral voor de kustbevolking. In een recent persbericht verklaarde NASA-onderzoeker en -beheerder Bill Nelson: “Gecombineerd met klimaatverandering zou dit maanfenomeen verwoestende overstromingen kunnen veroorzaken aan kusten in alle uithoeken van de wereld. De cumulatieve effecten van de zwaartekracht van de maan, de stijgende zee- en oceaanspiegels en de klimaatverandering zullen een toch al sterk gecompromitteerde huidige situatie nog erger maken. Zo bericht 7sur7.

De verandering in de maanbaan is een fenomeen dat elke 20 jaar voorkomt en natuurlijk is. De WordsSideKick.com-site wijst erop dat de oscillatie van de baan van de maan tijdens een regelmatige cyclus (18,6 jaar) de positie ten opzichte van de aarde zeer licht wijzigt. Volgens NASA “veroorzaakt het fenomeen gedurende de helft van deze cyclus zwakkere hoogwatertijden en sterkere laagwateren. Tijdens de andere helft van de cyclus worden de getijden versterkt, met sterker hoogwater en zwakker laagwater”, meldt 7sur7. Over een paar jaar zal de stijging van de zeespiegel significanter zijn en “dit effect, gecombineerd met andere, zou wel eens zelfs nog catastrofaler kunnen blijken voor de kustbevolking.”

(Tagtik/Source: 7sur7/Illustration: Pixabay) 

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren