Tagtik

Chaos in de VS: een hele stad van de kaart geveegd

Voor 15 county's in Iowa, een staat in het midwesten van de Verenigde Staten, stond dinsdag 21 mei echt synoniem voor chaos. 

Een verwoestende tornado vernielde de stad Greenfield volledig, zo'n 70 kilometer ten zuidwesten van Des Moines, de hoofdstad van Iowa. Het stadje met bijna 2.000 inwoners werd grotendeels weggevaagd, veel huizen werden platgewalst en een dozijn mensen werd naar het ziekenhuis gebracht. 

"Lokale, provinciale en staatshulpdiensten lanceerden snel zoek- en reddingsacties nadat deze tornado door het gebied trok. Helaas kunnen we bevestigen dat deze tornado heeft geresulteerd in doden en gewonden onder de bewoners in het Greenfield gebied", kondigde State Patrol Sergeant Alex Dinkla aan. 

Afgelopen april eiste een tornado van hetzelfde kaliber ook al een leven in het gebied. Dit is dus geen alleenstaande gebeurtenis. "Op woensdag 22 mei zijn er veiligheidsmaatregelen genomen in de stad en is er een avondklok ingesteld van 22.00 tot 07.00 uur. Volgens de autoriteiten zal dit zo lang duren als nodig is om de bevolking te beschermen", meldt het mediakanaal Demotivateur. 

(FVDV and AsD for Tagtik/Source: Demotivateur/Illustration: Unsplash)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren