Tagtik

Een simpele banaan: zoveel troeven voor jouw gezondheid

Bananen, je vindt ze een gans jaar door in de winkel. In tegenstelling tot wat mensen vroeger wel eens dachten, is het eten van een banaan erg gezond. Ze zijn betaalbaar, geliefd om hun zoete smaak en tevens goed voor de gezondheid. Een banaan is een gezonde snack en tussendoortje.

Een enkele banaan bevat slechts 90 calorieën en heeft een prima voedingswaarde: per 100 gram bevat het ongeveer 360 mg kalium en 2,6 g voedingsvezels. Ook vitamine B6 en vitamine C zitten er in.

Ontdek hier enkele belangrijke gezondheidsvoordelen van het eten van bananen:
Verbetert de spijsvertering
De vele vezels zorgen ervoor dat constipatie wordt tegengegaan en zorgen zo voor een gezonde spijsvertering en darmflora.
Superfood voor duursporters
De vrucht bevat een heleboel vitaminen, mineralen en kalium. Kalium heeft een positief effect op de conditie van hart- en bloedvaten: het maakt de spieren sterker en bevordert het herstel na een stevige work-out. Duursporters eten regelmatig bananen en weten dat geen enkel energiedrankje hier tegenop kan. De natuurlijke suikers geven een forse energieboost en voorzien de sporter voor een lange tijd energie
Zorgt voor een ‘geluksmomentje’
Bananen bevatten tryptofaan, een zuur dat de aanmaak van serotonine, hét gelukshormoon, stimuleert. Een toename van trytofaan verhoogt dus indirect de hoeveelheid serotonine in het lichaam, wat een positief effect heeft op hoe we ons voelen.
Rijk aan vitamine C
Vitamine C versterkt ons immuunsysteem en versnelt de wondgenezing. Zo voorziet een kleine banaan ons voor liefst 33 procent van onze dagelijkse behoefte aan vitamine C
Verlaagt een te hoge bloeddruk
Bananen zitten vol kalium en natrium, mineralen die een belangrijke rol spelen in het regelen van een te hoge bloeddruk.

Wist je dat je bananen ook perfect kan gebruiken voor verschillende gerechten: bananenmuffins, bananensmoothie, gebakken banaan met warme chocolade, tiramisu met banaan, bananenpudding, bananenpannenkoeken, geflambeerde banaan, bananenbrood, bananenconfituur …

(Skwadra by Tagtik/Picture: Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren