Tagtik

Rusland vernederd: Oekraïense leger veroorzaakt bloedbad in militaire opslagplaats (VIDEO)

Na de verovering van Avdiïvka, een stad in het oosten van Oekraïne, laat Rusland zich gelden. Opgepompt en klaar voor een nieuw offensief blijven de Russen hun blik werpen op het Oekraiënse grondgebied. Komt hoogmoed voor de val?

De haast die de Russen lijken te hebben, gaat soms gepaard met onvoorzichtigheid. En dat heeft grote gevolgen. Dit is wat deze video op X (voormalig Twitter) laat zien. We zien een hoe Oekraïne profiteerde van een Russische fout door pakhuizen aan te vallen “waar verschillende gepantserde voertuigen en militair materieel waren opgeslagen”. De deur was door verstrooidheid gewoon opengelaten... 

De beelden zijn duidelijk: kamikaze-drones stormen naar binnen en vernietigen alles op hun pad... “T-72 en T-80 gevechtstanks, een BMP-3 gepantserd infanteriegevechtsvoertuig, een bergingstank BREM-1, evenals meerdere bevoorradingswagens.”

Een kostbare vergissing
Volgens het Korii-platform is de rekening hoog. "Het Russische verlies zou op enkele miljoenen euro's worden geschat. Aan de andere kant zouden de kosten van deze actie slechts 5.000 dollar bedragen voor de Oekraïense brigade (of ongeveer 4.630 euro)”.

Ondanks het gebrek aan munitie slaagde het Oekraïense leger erin een belangrijk doelwit stevig aan te vallen. Een nieuws vernedering voor het Russische kamp.

(Tagtik/Source: Korii/Illustration: Pixabay)

 

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren