Tagtik

‘Laat Poetin de prijs van de dood betalen’

De Amerikaanse president Joe Biden heeft de Republikeinen in het Congres vrijdag opnieuw opgeroepen om extra geld vrij te maken voor Oekraïne, dat bijna geen munitie meer heeft.

‘We kunnen nu niet weggaan’, zei Joe Biden in het Witte Huis, aan de vooravond van de tweede verjaardag van het begin van de oorlog die werd veroorzaakt door de Russische invasie van Oekraïens grondgebied. "Nu is het tijd voor ons om standvastig achter Oekraïne te staan ​​en verenigd te zijn met onze bondgenoten en partners. Het is tijd om te laten zien dat Amerika voor vrijheid staat en voor niemand buigt", schreef de president.

Biden herinnerde er ook aan dat de heer Navalny “een moedige anticorruptieactivist en een van de felste tegenstanders van (Vladimir) Poetin” was, die de Amerikaanse president al rechtstreeks verantwoordelijk had gehouden voor de dood van een van de grote symbolen van afwijkende meningen. Hij was tegen het Kremlin, en stierf een week geleden in een gevangenis in het Noordpoolgebied.

De huidige Amerikaanse president had vrijdag al meer dan 500 nieuwe sancties tegen Rusland aangekondigd. Washington richt zich op mensen die direct verband houden met de gevangenneming van Navalny, maar breidt ook de reikwijdte van de sancties uit naar de financiële sector, de defensie-industrie, toeleveringsnetwerken en individuen of entiteiten uit derde landen die Rusland kunnen helpen de sancties te omzeilen. Het zal ook de export beperken van honderd bedrijven die de Russische ‘oorlogsmachine’ ‘via achterdeurtjes’ helpen.

"Als Poetin de prijs voor zijn dood en vernietiging niet betaalt, zal hij doorgaan. En de kosten voor de Verenigde Staten – en ook voor onze NAVO-bondgenoten en partners in Europa en de rest van de wereld – zullen toenemen", zei Joe Biden.

(Tagtik/Source: Agences/Picture by U.S. federal government licensed as public domain)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren