Tagtik

Brussel donderdag opnieuw warzone door voetbal Marokko en België?

België neemt het om 16.00 uur op tegen Kroatië met als inzet een plekje in de 1/8e finale van het WK. Maar ook Marokko heeft zijn zinnen gezet op een plekje in de volgende ronde van het wereldkampioenschap voetbal.

De Marokkanen geven, eveneens om 16.00 uur, Canada, dat reeds uitgeschakeld is, partij. Hoe het klassement er ook zal uitzien in poule F na deze derde en laatste poulematchen, de vrees voor nieuwe rellen in Brussel is groot.

De politie zet alvast alles op alles voor de WK-matchen van België en Marokko vanavond. De rellen van afgelopen zondag mogen zich niet meer herhalen. Er komt donderdag dan ook extra blauw op straat, en een parkeerverbod in verschillende wijken, zowel voor auto's als voor deelsteps. De politie zet dus extra personeel en middelen in op deze donderdag 1 december.

"We werken samen met de andere Brusselse politiezones en met de federale politie", maakt Ilse Van de Keere van de politiezone Brussel-Hoofdstad Elsene bekend. De operatie zal gecoördineerd worden vanuit een regionaal crisiscentrum. 

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren