Tagtik

De Ethias League in een hogere versnelling

1. Woensdagavond ontvangt Port of Antwerp Giants met vertrouwen de leider van het klassement, Bergen. De Giants versloegen afgelopen weekend Charleroi, terwijl Bergen in eigen huis won van Leuven. Bij de Giants zit woensdagavond Eddy Faus op de bank als assistent-coach na het vertrek van Brian Lynch. Die concentreert zich nu volledig op zijn taak als hoofdcoach van Limburg United dat volgend jaar in de hoogste basketbalklasse wil starten.

2. Okapi Aalstar - Oostende is de andere grote affiche van speeldag 26. Het vorige bezoek van de kustploeg eindigde in chaos toen een laatste (winnende) korf van John Tofi niet goedgekeurd werd door de scheidsrechters. De Ajuinen zullen revanche willen nemen voor deze nederlaag. "De spanning zal nog hoger oplopen dan anders," zo weet Danny Verhulst, algemeen manager van Aalstar, in Het Laatste Nieuws. "Beter voorkomen dan genezen en dus voorzien we meer security en stewards."

3. De andere wedstrijden op het programma van de 26e speeldag: de Luikse derby tussen Verviers-Pepinster en Luik, het duel tussen Charleroi en Kangoeroes Willebroek (dat voor de beker in de Spiroudome kwam winnen) en het bezoek van Brussels aan Leuven Bears dat moet winnen om uitzicht te houden op de play-offs. (DC/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren