Tagtik

Tot wel 31 graden dit weekend

Zaterdag start zonnig en helder met al snel stapelwolken in de Ardennen, die zich in de loop van de dag verspreiden naar het noordwesten. In de namiddag is het dus een afwisseling van zon en stapelwolken, maar aan de kust blijft het zo goed als helder. De maxima liggen tussen 25 of 26 graden in de Hoge Venen tot 30 of 31 graden elders. Ook aan zee komt het kwik bijna aan de tropische grens, maar daar koelt het in de late namiddag af met de opstekende zeebries. Er staat een matige oostenwind, aan zee uit het noordoosten en mogelijk even vrij krachtig. Dat meldt het KMI.

Zaterdagavond verdwijnen de stapelwolken alweer en vannacht is het vrijwel helder en vrij klam. De minima liggen tussen 15 graden in de Hoge Venen, tussen 17 en 20 graden elders, maar in de stedelijke agglomeraties kan het kwik net boven 20 graden blijven. De wind blijft meestal matig uit het oosten waaien.

Zondag wordt het eveneens warm, maar iets vochtiger vanuit het zuidwesten, waardoor er in de loop van de dag plaatselijk een hitte-onweder kan voorkomen, vooral in het zuidwesten van het land. Elders blijft het wellicht droog. Voorlopig blijven de gestructureerde onweersbuien dus boven Noord-Frankrijk. De maxima liggen tussen 25 graden op de Hoge Venen, 29 of 30 graden elders (ook aan zee) en nog iets hoger in de Kempen. De wind waait zwak tot matig uit het oosten tot zuidoosten.

Maandag wordt het opnieuw warm en zonnig met wat hoge sluierbewolking. De maxima liggen tussen 26 en 30 graden. De wind waait zwak tot matig uit het oosten. In de namiddag steekt er een zeebries op en daalt het kwik op het strand naar 20 tot 22 graden.

Dinsdag blijft het zonnig met maxima tussen 22 en 24 graden in de Ardennen en 27 tot 29 graden elders. De wind waait meestal matig uit het oosten, aan zee steekt er in de namiddag een verfrissende zeebries op.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren