Tagtik

Mode en voetbal: Moschino scoort!

Van Giorgio Armani tot Dolce & Gabbana, van Fendi tot Prada, van Dsquared2 tot Ermenegildo Zegna: de grootste namen op het Italiaanse schiereiland onthullen hun collecties voor zomer 2025...

Met de aftrap van het EK voetbal afgelopen vrijdag in München, Duitsland, besloten Domenico Dolce en Stefano Gabbana voor één keer het voetbal niet in de schijnwerpers te zetten op de catwalk tijdens hun show van zaterdag. We kunnen er echter van uitgaan dat hun hart zal kloppen voor de Squadra Azzura.

De laatste jaren doen de ceremonies van de Ballon d'Or niet onder voor het filmfestival van Cannes. Of je een trofee wint of niet, je moet opvallen onder de flitslampen van de fotografen. Met Lionel Messi heeft het Italiaanse ontwerpduo niet alleen een echte vriend gevonden, maar ook een onmiskenbare verkoopvector voor hun merk. 

David Beckham ging natuurlijk nog een stapje verder door te trouwen met voormalig Spice Girl Victoria Adams, die de naam van haar man aannam om haar modecollectie in 2005 te lanceren. Ze won in 2011 een British Fashion Award en kleedt mensen als Eva Longoria en Sarah Jessica Parker. En omdat de wereld klein is, was ze ook het gezicht van Dolce & Gabbana voordat ze haar eigen ontwerpstudio lanceerde.

Op vrijdagavond in Milaan, om de aftrap van Euro 2024 te vieren, aarzelde het Italiaanse merk Moschino niet om een paar ballen de catwalk op te sturen. Doelpunt!

Foto: Op vrijdag 15 juni 2024 vierde het Italiaanse merk Moschino Euro 2024 op zijn eigen manier tijdens zijn lente-zomer 2025 modeshow in Milaan, Italië. (© Catwalkpictures)

Ook dit kan u interesseren