Tagtik

Zo herken je een drankprobleem

Ondervindt u problemen om uw drankgebruik onder controle te houden?

Er is niets mis met genieten van een aperitiefje of een lekker glaasje, maar het mag niet te extreem worden. Twijfel jij wel eens of je net iets teveel drinkt, of jouw partner misschien last heeft van een drankprobleem? Check dan of je onderstaande 5 signalen herkent:

Je hebt meer drank nodig dan voorheen
Je hebt het gevoel dat je meer drank nodig hebt om je lekker te voelen. Dit komt omdat je lichaam steeds beter tegen alcohol kan, maar ook dat er sprake is van een toenemende gewenning.

Schuldgevoel
Wanneer je telkens een schuldgevoel hebt nadat je een wijntje dronk, is dit een serieus teken dat je kampt met een drankprobleem. Schaam je niet en neem iemand in vertrouwen om erover te praten.

Je kunt niet stoppen met drinken
De meeste mensen voelen aan wanneer ze moeten stoppen met drinken doordat ze slaperig worden en de behoefte naar drank afneemt. Vind je het moeilijk om te stoppen of heb je ’s morgens al de behoefte aan een drankje? Dat is een teken dat je afhankelijk wordt van alcohol. Je neemt dan best contact op met je huisarts.

Je blijft drinken
Indien je ondanks de symptomen van schadelijke gevolgen blijft drinken, dan is je drankgebruik een slechte gewoonte geworden. Neem contact op met je huisarts!

Je negeert advies
Heeft je partner of hebben jouw vrienden al verschillende keren aangegeven dat je te veel drinkt, en je negeert dit advies? Dan heb je sowieso last van een drankprobleem! Schakel professionele hulp in.

(Skwadra by Tagtik/Source: Gezondheid BE/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren