Tagtik

Kraantjeswater: Waarom niet?

We verschieten er niet meer van: de prijs van een fles water op restaurant ligt hoog! En wie garandeert dat die karaf water niet gewoonweg kraantjeswater is? Geen kat die het verschil proeft!

Om volgende redenen drink je wél kraantjeswater:
-Het is goedkoop! Ter vergelijking: voor de prijs van één fles ‘flessenwater’ drink je gemiddeld 300 liter kraantjeswater!
-Het is gezond. Kraantjeswater bevat wel mineralen en sporenelementen, maar niet in overdreven mate. Het is dus zeker niet minder zuiver of minder gezond dan het industrieel flessenwater.
Wist je trouwens dat sommige varianten van de duurdere flessenwaters zo ‘zwaar’ zijn dat ze niet eens geschikt zijn voor dagelijks gebruik.
-Het is veilig. Leidingwater wordt continu gecheckt op de concentraties van 61 verschillende chemische stoffen, zware metalen én op zijn biologische zuiverheid. Om bacteriën eruit te houden, voegen de watermaatschappijen een beetje chloor toe, maar dat verdampt meteen en heeft geen invloed op je gezondheid. Als je een fles water te lang bewaart na openen, bestaat de kans bovendien dat er bacteriën in zitten. Geopende flessen bewaar je het best bij 4° C in de koelkast en liefst niet langer dan 24 uur.
-Het is beter voor het milieu. Het produceren, transporteren, schoonmaken of recycleren van flessen is erg belastend voor het milieu.
-Het is lekker. Het simpele en lekkere kraantjeswater mag perfect staan naast dat ambachtelijke biertje of die dure wijn! Goed nieuws dus voor die snobs!

(FVDV for Tagtik/Source: Radio 2/Illustration picture: Pixabay)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren