Tagtik

Wolf achtervolgt fietser (VIDEO)

Opvallende beelden uit nationaal park de Hoge Veluwe in Gelderland gaan viraal.

In de Nederlandse provincie Gelderland zijn er 1 of twee wolven die te dicht bij mensen komen. Dat bewijst een nieuwe video opnieuw nadrukkelijk. 

In Nationaal Park de Hoge Veluwe in Gelderland werden de voorbije weken een aantal wolven gezien die “onnatuurlijk gedrag” vertonen en in de buurt van mensen durven te komen. Het gaat meer dan waarschijnlijk om een jong dier dat nog niet bang is van mensen en misschien wel stiekem gevoerd wordt door mensen. Verschillende filmpjes op social media zorgen voor verbaasde reacties. Zo is te zien hoe een wolf verrassend dicht bij verschillende fotografen komt. De provincie Gelderland wil daarom ingrijpen om gevaarlijke situaties in de toekomst te vermijden. Daarom is het vanaf nu toegestaan voor toezichthouders om met geavanceerde paintballgeweren te schieten op elke probleemwolf. Daarvoor wordt een uitzondering gemaakt, aangezien het normaal gezien verboden is om deze beschermde diersoort te doden, verjagen of storen.

In Gelderland ligt de oorzaak van het probleem bij mensen die ongewenst gedrag vertonen en bijzonder dicht bij de wolven willen komen, benadrukken dierenkenners. Door het jonge dier te raken met paintballkogels, zal men de wolf mensen opnieuw leren associëren met gevaar. De verfkogel gaat het dier immers niet verwonden, maar wel een pijnprikkel geven. De verfkogels zijn tevens biologisch afbreekbaar.

Wolf achtervolgt fietser
Op nieuwe beelden, die een jonge fietser zelf maakte, is te zien hoe de man op klaarlichte dag over een fietspad door het bosin de Hoge Veluwe rijdt, waarna aan de linkerkant van de weg een wolf opduikt. Het dier komt uit de bomen tevoorschijn, en draaft een stukje achter de fietser aan. Die probeert de wolf met stemgeluiden af te schrikken, en gaat bovendien harder fietsen. De wolf loopt een tijdje achter de fietser, louter uit nieuwsgierigheid benadrukken wolvenexperts. De wolf was zeker niet van plan de fietser aan te vallen, klinkt het. Een wolf kan trouwens tot 60 kilometer per uur sprinten. Deze wolf moet zo snel mogelijk afgeschrikt worden, klinkt het unaniem. De paintballkogels moeten dus bovengehaald worden. De provincie Gelderland heeft intussen immers de toelating gegeven om de wolf te beschieten met paintballgeweren. 

(Skwadra by Tagtik/Source: NOS - Het Nieuwsblad/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren