Tagtik

Eerste duel van Aert - MVP zondag zonder fans?

22 December 2021 11:30 Zondag staan Wout van Aert en Mathieu van der Poel voor het eerst dit veldritseizoen oog in oog met elkaar aan de startlijn. Deze spannende confrontatie op de cross van Dendermonde vindt misschien wel zonder toeschouwers plaats. Dat zal immers afhangen van de beslissingen van het Overlegcomité van woensdag.

“Tijdens grote wedstrijden rijden renners rond met kleine potjes pillen in hun zakken”

11 November 2021 15:30 De naam Ludvig Wacker zegt u waarschijnlijk niet veel. Maar deze nu 21-jarige Deen was ooit een grote wielerbelofte. Zo won hij ooit Gent-Wevelgem voor junioren. Na twee jaar bij de opleidingsploeg van Team Sunweb stopte hij echter met koersen. Na een zware val in 2020 vond hij zijn zelfvertrouwen en plezier op de fiets nooit meer terug. Terugblikkend op zijn korte wielerloopbaan, durft de jonge Deen wel wat hallucinante details onthullen.

Merckx ziet eindelijk zijn opvolger fietsen

12 October 2021 08:03 “We hebben al vaak gehoord dat iemand ‘de nieuwe Merckx’ is, maar ik denk dat we hem met Tadej gevonden hebben”, is het prachtige compliment dat wielericoon Eddy Merckx richting de Sloveense kampioen strooit.

Evenepoel: 'Heb bondscoach voor en na de koers gezegd dat ik kon winnen'

30 September 2021 08:10 Remco Evenepoel werkt zich de hele dag uit de naad voor de Belgische ploeg tijdens de wegrit op het wereldkampioenschap wielrennen in Leuven zondag. De 21-jarige Vlaams-Brabander volgde de door de bondscoach opgelegde ploegtactiek tot in de puntjes, maar voelde zich eveneens sterk genoeg om zelf voor de zege te gaan.

“Belgen deden alsof alleen Van Aert wereldkampioen kon worden”

27 September 2021 14:00 Het Belgische wielerteam werkte zich de hele dag in het zweet voor kopman Wout van Aert, maar die kon niet mee toen er versneld werd door de latere wereldkampioen Julian Alaphilippe. Wielericoon Johan Museeuw, zelf wereldkampioen in 1996 in Lugano, stelt zich alvast vragen bij de tactiek van bondscoach Sven Vanthourenhout.