Tagtik

'Remco Evenepoel wint als eerste Belg in 44 jaar grote ronde'

10 September 2022 17:36 Remco Evenepoel heeft op 22-jarige leeftijd Belgische sportgeschiedenis geschreven door de Ronde van Spanje te winnen. Het Vlaams-Brabantse toptalent controleerde zaterdag zonder enig moment in de problemen te komen de laatste bergetappe, die gewonnen werd door bergkoning Carapaz en zo zijn derde rit won in deze Vuelta.

José Manuel Fuente: de (enige) klimmer die Merckx bang maakte

09 September 2022 14:05 De achtste en negende etappe van de Vuelta werden gereden op een zeer moeilijk parcours in Asturië, in de buurt van Limanes, de geboorteplaats van een van de meest onderschatte klimmers uit de geschiedenis van het wielrennen. Een terugblik op het leven en de carrière van José Manuel Fuente...

“Vive le Vélo” koos rozen voor Remco

05 September 2022 16:13 Van maandag 5 september tot zondag 11 september slaat Karl Vannieuwkerke samen met zijn team de tenten op in het Pajottenland, de thuishaven van Remco Evenepoel. 7 dagen op een rij zal u kunnen genieten van Vive Le Vélo.

Remco reed nog nooit de derde week van een grote rittenwedstrijd

05 September 2022 15:51 Het Vuelta-peloton geniet van een welverdiende rustdag in het zuiden van Spanje. Remco Evenepoel droomt er intussen van om België de eerste overwinning in een grote ronde in 44 jaar te bezorgen. Dat wordt nog een heuse uitdaging want de huidige leider in de Ronde van Spanje reed nog nooit een derde week in een grote ronde.

Remco zet reuzenstap richting eindzege in Vuelta

30 August 2022 20:20 Remco Evenepoel heeft zijn ritzege beet in de Vuelta. De 22-jarige Vlaams-Brabander benadrukte maandag op de rustdag nog dat zijn eerste doel is om een etappe te winnen in deze Ronde van Spanje. En dat deed de Belgische hardrijder van Quick-Step Alpha Vinyl op dinsdag meteen. Op naar het volgende doel?