Tagtik

Wout van Aert: de renner die (bijna) nooit opgeeft

Vrijdag wordt de 6e rit in de Ronde van Zwitserland afgewerkt die door een instorting van een rotswand wordt ingekort: de rit gaat niet van start in La Punt, maar in Chur en eindigt 146 kilometer verder in Oberwil-Lieli.

Als Wout van Aert de finish in Oberwil-Lieli haalt, zal het zijn 150e koersdag op rij zijn waarin hij de finish haalt, zo staat te lezen bij Knack. Daarmee doet niemand uit het peloton van vandaag beter.

De laatste keer dat Wout van Aert aan de start van een wielerwedstrijd verscheen en niet de finish haalde, was in de Ronde van Frankrijk van 2019: in de tijdrit in Pau kwam hij toen zwaar ten val en liep hij een zware blessure aan zijn bovenbeen op nadat hij aan een dranghek bleef haken.

 

Op dat moment was hij ook al aan een reeks van 98 koersen bezig die hij niet voortijdig had beëindigd. Sinds de Heistse Pijl van 4 juni 2016 heeft de renner van Jumbo-Visma alleen maar in die tijdrit in Pau een wegwedstrijd waarin hij aan de start kwam, niet beëindigd.

Met nog twee opgaves in 2013 heeft Wout van Aert maar in 4 van zijn 281 profkoersen niet de hele wedstrijd uitgereden.

Van alle WorldTourrenners hebben alleen John Degenkolb (104 koersen op rij) en Andreas Leknessund (115) een reeks van meer dan 100 wedstrijden op rij waarin ze de finish haalden, zo weet Knack nog.

Voor Wout van Aert ligt misschien binnenkort wel een opgave in het verschiet: zijn vrouw Sarah De Bie is zwanger van hun tweede kindje en de geboorte wil hij in geen geval missen. Hij houdt er dus rekening mee dat hij op elk moment de Tour kan verlaten. Let wel: als de natuur zijn gang gaat, wordt de geboorte enkele dagen na het einde van de Tour verwacht.

(PP/Source: Knack.be/Picture: Pixabay)

PP

PP

Sport and data journalist @Tagtik

Ook dit kan u interesseren