Tagtik

Wie kwam daar in beeld bij de finish van de Ronde van Vlaanderen?

Het zal alle kijkers wel opgevallen zijn: toen Mathieu van der Poel zijn sprint inzette in de laatste honderden meters van de Ronde van Vlaanderen van zondag, sprong een man over de balustrade. Hij wandelde over de finishlijn terwijl andere renners nog aankwamen.

De man blijkt Wouter Mouton, een 44-jarige klimaatactivist, te zijn. Het was niet de eerste keer dat hij met een stunt de klimaatproblemen onder de aandacht probeert te brengen. Hij werd enkele uren administratief aangehouden in Oudenaarde.

"Ze hadden schrik dat ik tijdens de finish voor de vrouwen opnieuw op straat zou lopen", zo vertelt hij bij Het Laatste Nieuws. "Ik heb het beeld gehaald met mijn boodschap, daar draait het om. Zelfs buitenlandse media pikten het op. Net daarom is de Ronde van Vlaanderen zo'n goed platform voor mijn actie: het wordt wereldwijd bekeken."

De activist is niet van plan om te stoppen met zijn stunts: "Zolang er niks beweegt voor een beter klimaat, zal ik blijven actie voeren", aldus de Bruggeling. Het boegeroep dat hij van het publiek in Oudenaarde over zich heen kreeg, neemt hij er met plezier bij.

(Fausto by Tagtik/Source: HLN/Picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren